Aardbeienkroketten met frambozencoulis

Aardbeienkroketten met frambozencoulis

Omwille van haar bereidingswijze is dit een calorierijk verwennerijtje, te reserveren voor uitzonderlijke gelegenheden. Aardbeien en frambozen, net als ander klein fruit zoals bosbessen, braambessen,… mogen onbereid veel vaker op het menu: ze bevatten stoffen die in kankerpreventie een rol kunnen spelen.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 24 mooie vaste aardbeien, gewassen
  • 500 g frambozen, vers of diepvries
  • 200 g geplette amandelen
  • 150 g griessuiker
  • 2 eiwitten
  • 40 g poedersuiker

Voorbereiding

Frambozencoulis Plet de frambozen met de griessuiker tot een puree. Breng aan kook en laat ongeveer 5 minuten doorkoken. Doe de frambozencoulis door een zeef en laat afkoelen.
Aardbeienkroketten Verwarm de frietketel tot 180° C (gebruik bij voorkeur arachide-olie). Klop de eiwitten stijf. Neem de nog vochtige aardbeien en rol ze achtereenvolgens in de bloemsuiker, de eiwitten en de geplette amandelen. Bak de aardbeienkroketten gedurende een minuut in de frietketel, met behulp van een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier en dien warm op met de coulis.

Meer inspiratie