Aardbeienkroketten met frambozencoulis

Aardbeienkroketten met frambozencoulis

Omwille van haar bereidingswijze is dit een calorierijk verwennerijtje, te reserveren voor uitzonderlijke gelegenheden. Aardbeien en frambozen, net als ander klein fruit zoals bosbessen, braambessen,… mogen onbereid veel vaker op het menu: ze bevatten stoffen die in kankerpreventie een rol kunnen spelen.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 24 mooie vaste aardbeien, gewassen
  • 500 g frambozen, vers of diepvries
  • 200 g geplette amandelen
  • 150 g griessuiker
  • 2 eiwitten
  • 40 g poedersuiker

Voorbereiding

Voor de frambozencoulis : Plet de frambozen samen met de kristalsuiker tot een puree. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Zeef de coulis om de pitjes te verwijderen en laat afkoelen.
Voor de aardbeienkroketten : Verwarm de friteuse voor op 180 °C (bij voorkeur met arachideolie). Klop de eiwitten stijf. Rol elke vochtige aardbei eerst door de poedersuiker, dan door het eiwit en vervolgens door het amandelpoeder. Frituur de aardbeien één minuut met een schuimspaan. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer warm met de frambozencoulis.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een fruitig en feestelijk dessert ? Probeer dan zeker onze romige aardbeicrème, heerlijk fris en zacht.

Meer inspiratie