Corsicaanse zeevruchtensalade

Corsicaanse zeevruchtensalade

Verbazend verfrissende salade voor op een warme dag. Makkelijk te maken bovendien. In kleinere hoeveelheid kan het als voorgerecht.​
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Voorgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 400 g zeevruchtencocktail (koeltoog supermarkt, al dan niet op olie)
  • 240 g rijst
  • 1 krop sla
  • 1 lookteen, geperst
  • Azijn, klassieke
  • Olijfolie, eventueel
  • Peper
  • Beetje zout
  • Citroen of limoen, eventueel
  • Brood, eventueel

Voorbereiding

Spoel de rijst en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een zeef en spoel met koud water. Laat uitlekken en afkoelen. Maak de sla schoon.
Meng de goed uitgelekte en afgekoelde rijst met de zeevruchtenmix, de geperste look, en de azijn. Voeg olie toe, als die niet in de zeevruchtenmix zat. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Het is de bedoeling dat je de azijn goed smaakt. Laat een paar uur trekken in de koelkast.
Serveer op een bedje van (versneden) sla, eventueel met partjes citroen/limoen en een stukje brood. Smakelijk!

Meer inspiratie