Corsicaanse zeevruchtensalade

Corsicaanse zeevruchtensalade

Deze complete en verfrissende salade combineert rijst, zeevruchten en groene sla met een vleugje knoflook en azijn. Ze is bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust, dankzij de zachte textuur en het frisse, licht zure aroma. Makkelijk te maken bovendien. In kleinere hoeveelheid kan het als voorgerecht.​
Sla
Sla
Visgerecht
Visgerecht
Voorgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 400 g zeevruchtencocktail (koeltoog supermarkt, al dan niet op olie)
  • 240 g rijst
  • 1 krop sla
  • 1 lookteen, geperst
  • Azijn, klassieke
  • Olijfolie, eventueel
  • Peper
  • Beetje zout
  • Citroen of limoen, eventueel
  • Brood, eventueel

Voorbereiding

Spoel de rijst en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel met koud water om het kookproces te stoppen. Laat volledig afkoelen.
Ontdooi de zeevruchtenmix indien nodig. Laat goed uitlekken. Als de mix niet in olie zit, kun je een scheutje olijfolie toevoegen voor extra smeuïgheid.
Meng de afgekoelde rijst met de zeevruchten, geplette knoflook en een scheutje azijn. Breng op smaak met zout en peper, zonder de frisse zuurte te overheersen.
Laat de salade enkele uren in de koelkast rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Serveer op een bedje van gesneden groene sla, met enkele partjes citroen en eventueel een sneetje brood.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een andere zeevruchtensalade ? Probeer dan onze lauwe Thaise zeevruchtensalade voor een pittigere variant.

Meer inspiratie