Citroen- of limoenijs

Citroen- of limoenijs

Citroen- of limoenijs
20 MIN. + 3 U. KOELTIJD
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 3 onbehandelde (bio) citroenen, of 5 limoenen
  • 4 potjes natuuryoghurt
  • 2 eiwitten
  • Suiker naar smaak
  • Mespuntje zout

Voorbereiding

Borstel twee citroenen/vier limoenen af onder warm water, droog ze en rasp de schil heel fijn. Vermijd de witte onderlaag mee te raspen. De citroenen/limoenen vervolgens persen.
Giet de yoghurt in een slakom. Voeg er het citroen/limoensap en de geraspte schil aan toe. Suiker naar smaak toevoegen en op lage snelheid gedurende 3 min. kloppen met de elektrische garde.
Klop de eiwitten samen met het mespuntje zout tot (niet te stevige) sneeuw. Onder voortdurend roeren mengen met de yoghurtbereiding.
In de ijskom gieten en in de diepvries plaatsen.
Na ongeveer een uur begint het ijs zich te vormen. Met een vork of een garde het ijs bewerken om kristalvorming te vermijden. Terug in de diepvries plaatsen en de handeling tijdens de ijsvorming 1 à 2 maal herhalen.
De laatste citroen/limoen uitpersen.
Presser le dernier citron (vert).
Het ijs uit de diepvries halen en over voorgekoelde coupes of glazen verdelen. Bedruipen met het citroen/limoensap en onmiddellijk opdienen.

Meer inspiratie