Chocoladecake met bessen en frambozen

Chocoladecake met bessen en frambozen

Dit is een dessert en blijft het dus een calorierijk verwennerijtje, voor uitzonderlijke gelegenheden. Maar af en toe voor chocolade kiezen kan wel. Vooral pure chocolade is rijk aan cacaopasta, die op zijn beurt rijk is aan polyfenolen. Net als andere bioactieve stoffen hebben polyfenolen heilzame effecten op onze gezondheid en mogelijk ook in kankerbescherming. Ze zijn trouwens ook terug te vinden in groene thee, uien en... kleine bosvruchten, eveneens onderdeel van dit recept.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 210 g 100% plantaardige margarine
  • 6 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 120 g gezeefde bloem
  • poedersuiker (garnituur)
  • 25 g frambozen
  • 25 g rode bessen
  • 25 g blauwe bessen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de chocolade samen met de margarine op lage temperatuur au bain-marie tot een homogeen geheel. Klop de eieren en de suiker stevig op met een garde. Meng hieronder de gezeefde bloem en daarna het mengsel van chocolade en margarine. Maak een glad geheel en doe het mengsel in een bakvorm. Bak 45 minuten in de oven. Haal de cake daarna uit de oven en laat hem 2 uur rusten. Keer de vorm om op een schotel en strooi er poedersuiker overheen. Serveer met de bessen en frambozen.

Meer inspiratie