Champignonbrochettes

Champignonbrochettes

Chinese paddenstoelen, en de betaglucanen die ze bevatten, worden momenteel bestudeerd voor hun veelbelovende weerstandsbevorderende eigenschappen. Weliswaar in mindere mate, maar ook ‘onze’ champignons bevatten deze stoffen.
Champignonbrochettes
30 MIN. TREKTIJD + 8MIN. KOOKTIJD
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 250 g eekhoorntjesbrood
  • 250 g kampernoelies
  • 1 citroen
  • 4 el olijfolie
  • 1 knoflookteentje
  • 2 el (verse) basilicum
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • Peper, wat zout

Voorbereiding

Snijd de aardse uiteinden van de champignons weg, spoel ze kort onder koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze in stukken als ze te groot zijn om op spiesjes te prikken.
Meng in een diepe schaal het citroensap, de olijfolie, geperste knoflook, de helft van de basilicum, peper, een beetje zout en een snufje cayennepeper. Leg de champignons in deze marinade en laat ze minstens 30 minuten trekken zodat ze de smaken goed opnemen.
Laat de champignons uitlekken en rijg ze afwisselend op houten spiesjes. Grill ze 7 à 8 minuten op de barbecue of onder een grill, en draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige garing. Strooi vlak voor het serveren de rest van de basilicum erover.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander vegetarisch gerecht met champignons ? Probeer dan zeker deze champignonsalade met verse basilicum.

Meer inspiratie