Casablanca

Casablanca

Deze alcoholvrije drank met banaan, appel en amandel is romig, licht verteerbaar en ideaal voor mensen met kanker. Ze is perfect als tussendoortje of feestelijk aperitief, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Alcoholvrij aperitief
Alcoholvrij aperitief
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept

Ingrediënten

  • 2 coxappelen
  • 400 ml halfvolle melk
  • 1 rijpe banaan
  • 1 afgestreken eetlepel gemalen amandelen

Voorbereiding

Om het recept Casablanca te beginnen, schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukjes. Pel de banaan en snijd in schijfjes.
Mixen: Doe de appelstukjes, banaan, melk en gemalen amandelen in een blender.
Glad mengen: Mix 30 tot 45 seconden tot een romige, egale drank ontstaat.
Serveren: Giet in glazen en serveer goed gekoeld. Werk eventueel af met een snufje kaneel of een schijfje appel.

OPGELET : Dit recept Casablanca is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een andere zachte en voedzame drank ? Probeer dan zeker de bosvruchten milk-shake, ook geschikt voor mensen met kanker.

Meer inspiratie