Brusselse wafels met krieken

Brusselse wafels met krieken

Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 100 à 200 ml magere of halfvolle melk
  • 120 g bloem
  • 75 g gesmolten 100 % plantaardige margarine
  • 3 eieren
  • 2 kl zout
  • Vanillesuiker naar smaak
  • 350 g kersen, ontdaan van de pit
  • Citroensap, kaneel en honing naar smaak

Voorbereiding

Zeef de bloem en meng met melk en eidooiers tot zacht beslag. Voeg nu de gesmolten boter, eiwitten en het zout toe. Breng op smaak met de vanillesuiker. Zet afgedekt weg op kamertemperatuur.
Bereid ondertussen de kersen door ze te mengen met de andere ingrediënten naar smaak. Breng aan de kook en voeg bindmiddel toe tot een lichtgebonden saus. Laat afkoelen. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout.
Warm het wafelijzer op, meng de opgeklopte eiwitten door het beslag en bak 4 wafels. Serveer met de kersenbereiding.

Meer inspiratie