Brusselse wafels met krieken

Brusselse wafels met krieken

Deze Brusselse wafels zijn licht, krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen. Geserveerd met een kruidige kersencoulis vormen ze een heerlijke en makkelijk verteerbare traktatie. Ideaal voor mensen met kanker die op zoek zijn naar een smakelijk tussendoortje dat ook aan hun voedingsbehoeften voldoet.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 100 à 200 ml magere of halfvolle melk
  • 120 g bloem
  • 75 g gesmolten 100 % plantaardige margarine
  • 3 eieren
  • 2 kl zout
  • Vanillesuiker naar smaak
  • 350 g kersen, ontdaan van de pit
  • Bindmiddel (zoals maïszetmeel)
  • Citroensap, kaneel en honing naar smaak

Voorbereiding

Maak het wafelbeslag: Zeef de bloem in een grote kom. Voeg de eidooiers, melk (pas de hoeveelheid aan voor de gewenste dikte), gesmolten margarine, zout en vanillesuiker toe. Meng tot een glad beslag. Dek af en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Bereid de kersencoulis: Ontpit de kersen en doe ze in een steelpan. Voeg een scheutje citroensap, eventueel wat kaneel en honing toe. Laat zachtjes koken tot de vruchten zacht zijn. Voeg een beetje bindmiddel toe om een licht gebonden saus te verkrijgen. Laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en spatel ze voorzichtig onder het beslag.
Verwarm het wafelijzer en vet het licht in. Giet een lepel beslag in het ijzer en bak tot de wafels goudbruin en krokant zijn.
Serveer de wafels warm met de afgekoelde kersencoulis. Werk eventueel af met een beetje poedersuiker voor extra smaak.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze gelei met rood fruit, heerlijk als dessert of tussendoortje.

Meer inspiratie