Deze salade combineert perfect gegaarde groenten, een romige saus en gerookte zalm tot een volwaardige maaltijd, rijk aan eiwitten en energie. Ze is ideaal voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verlies van eetlust.
20 MINUTEN
Sla
Visgerecht
Tijdens een kanker
Ingrediënten
- 280 g aardappelen
- 400 g broccoli
- 4 eetlepels azijn
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 4 eetlepels room (35 % vet)
- Peper
- Zout
- 100 g ui
- 80 g gerookte zalm
- 4 hardgekookte eieren
Voorbereiding
Was, schil en snijd de aardappelen in blokjes. Kook ze 15 minuten in gezouten kokend water. Giet af en laat afkoelen.
Was de broccoli, verdeel in roosjes en kook ze in water of stoom ze tot ze gaar maar nog knapperig zijn. Spoel af onder koud water.
Meng de azijn, olie en room in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
Snipper de ui fijn. Snijd de gerookte zalm in reepjes. Pel de eieren en hak de helft grof. Meng de aardappelen, broccoli en saus. Voeg de ui en gehakte eieren toe. Garneer met de zalmreepjes en een half hardgekookt ei per portie.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is
mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt
voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid,
smaakwijziging,vermoeidheid).
Energie: 326 kcal – Eiwitten: 17.6g
Voor een andere volwaardige salade rijk aan omega 3, probeer onze gebakken tonijn met couscoussalade.