Ingrediënten
- 4 kleine rijpe bananen
- 320 g verse aardbeien
- 140 ml vloeibare honing
- 60 ml rietsuikersiroop
- 600 ml vers geperst sinaasappelsap
Voorbereiding
Variatie
Voeg voor een extra zoete drank nog wat suiker of
rietsuikersiroop toe. Vervang de helft van de aardbeien door
een gelijke hoeveelheid verse frambozen. Er kan eventueel ook
gebruik gemaakt worden van diepgevroren
aardbeien of diepgevroren frambozen.
Bewaartips
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.