Berijmde sinaasappel

Berijmde sinaasappel

Een caloriearm recept, dat niet alleen als dessert, maar ook als tussendoortje kan. Citrusvruchten, als sinaasappel, maar ook pompelmoes, mandarijn, citroen en limoen, worden geprezen omwille van hun hoog gehalte aan vitamine C. Maar daarnaast bevatten ze ook andere stoffen, interessant in kankerpreventie.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Ijs
Ijs
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 sinaasappels
  • 125 g magere plattekaas
  • 1 ei
  • Sap van ½ citroen
  • Suiker naar smaak

Voorbereiding

Was de sinaasappels, snij er telkens een hoedje van af en hol ze uit. Verdeel het vruchtvlees in kleine stukjes en meng het samen met het citroensap, het sinaasappelsap, de magere plattekaas en de eidooier.
Voeg eventueel wat suiker toe naar smaak. Klop het eiwit stijf en schep onder het mengsel. Vul de sinaasappelen op en plaats ze een half uur in de diepvriezer.

Meer inspiratie