Bananenflap

Bananenflap

Banaan is een rijke bron van kalium. Het is helaas ook een vrucht die snel bruin wordt. Eet ze dus zo snel mogelijk op!

Ingrediënten

  • 4 individuele bladerdeegvellen
  • 44 ml room met 5% VG
  • 1 grote banaan

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de vellen bladerdeeg klaar.
Giet de room in een kom en klop stevig op.
Snij de banaan in schijfjes en leg die in een diep bord.
Prak de stukken met een vork tot moes.
Giet de inhoud van het bord in de kom en vermeng.
Schep ongeveer 2 eetlepels van het mengsel in het midden van elk bladerdeegvel.
Klap toe en sluit goed door met de tanden van een vork over de rand te gaan.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Zet 15 tot 20 minuten in de oven.
Hou de flappen goed in de gaten. Om dezelfde dag nog op te eten!

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Tip

Je kunt de room met een garde of met een keukenrobot opkloppen.

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

 

Meer inspiratie