Bananenflap

Bananenflap

Deze bananengosettes zijn eenvoudig te maken en heerlijk troostrijk. Dankzij hun zachte textuur en natuurlijke zoetheid zijn ze perfect voor mensen in behandeling, vooral bij verminderde eetlust.

Ingrediënten

  • 4 individuele bladerdeegvellen
  • 44 ml room met 5% VG
  • 1 grote banaan

Voorbereiding

Zet de oven op 180 °C (hetelucht indien mogelijk) zodat hij goed warm is bij het bakken.
Giet de room in een kom en klop lichtjes op tot ze iets dikker wordt.
Snijd de banaan in schijfjes en plet ze met een vork in een diep bord. Voeg de banaan toe aan de room en meng goed.
Rol het bladerdeeg uit. Leg 2 eetlepels van het mengsel in het midden van elk vel. Vouw het deeg dubbel tot een halve maan en druk de randen aan met een vork om ze goed te sluiten.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de gosettes erop.
Bak 15 à 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Hou het goed in de gaten.
Serveer lauw of op kamertemperatuur. Deze gebakjes zijn het lekkerst op de dag zelf.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Dit is een recept van Safae Metmari, tijdens haar stage diëtiek aan de Iris Ziekenhuizen Zuid, voor de Hogeschool Lucia de Brouckère in Brussel.

Zin in nog een bananendessert? Probeer dan zeker de banana split, een aangepast en heerlijk recept.

 

Meer inspiratie