Vers, voedzaam en gemakkelijk te bereiden: deze salade combineert de zachte smaak van avocado met de malse textuur van kalkoen of quorn. Rijk aan gezonde vetten en eiwitten, ideaal voor mensen met kanker, vooral bij verminderde eetlust of vermoeidheid.
Hoofdgerecht
Sla
Vegetarisch
Voorgerecht
Feestelijk recept
Lente
Zomer
Ingrediënten
- 400 g kalkoen-, kip- of quornfilet (600 g als hoofdgerecht, pas dan ook de andere hoeveelheden aan)
- 3 avocado’s
- 2 sinaasappels
- 1 krop sla
- 1 kleine rode ui
- 3 el olijfolie
- 1/2 el citroen- of limoensap
- Peper, zout
- Azijn naar smaak
Voorbereiding
Was de sla en leg deze in een diepe kom.
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met citroensap om verkleuring te voorkomen. Snijd de tomaat en rode ui in dunne plakjes.
Meng avocado, tomaat en ui in een kom. Breng op smaak met olijfolie, een beetje gejodeerd zout en peper.
Grill de kalkoen of quorn in een pan of op de grill en snijd in reepjes.
Leg het avocadomengsel op de sla en voeg de reepjes vlees of plantaardig alternatief toe. Serveer eventueel met een sneetje volkorenbrood voor een meer vullende maaltijd.
OPGELET : Dit recept is bedoeld voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek ontwikkeld voor bepaalde symptomen (verminderde eetlust, misselijkheid, smaakverandering en vermoeidheid).
Probeer ook onze toast met avocado en zalm, een ander recept boordevol gezonde vetten en eiwitten.