Avocado-yoghurtdrank

Avocado-yoghurtdrank

Een romige en verfrissende drank, ideaal voor mensen die een kankerbehandeling ondergaan. Avocado levert gezonde vetten, yoghurt zorgt voor eiwitten en komkommersap geeft een frisse toets. Een zachte en voedzame combinatie.
Avocado-yoghurtdrank
5 - 10 MINUTEN
Sap
Sap

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 500 g volle yoghurt
  • 320 ml komkommersap
  • 40 ml vers geperst limoensap

Voorbereiding

Ingrediënten voorbereiden : Was de avocado’s, schil ze, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Mixen : Doe de avocado, yoghurt, komkommersap en limoensap in een grote kom. Mix tot een gladde, romige drank.
Serveren : Giet in glazen en drink meteen om te genieten van de frisheid en voedingswaarde.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 287 kcal – Eiwitten: 7.2g per portie

VARIATIE : Vervang het limoensap door citroensap. Voeg gepureerde bleekselderij toe.

BEWAARTIPS : Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Probeer ook onze avocado-tomatendrank – een hartig alternatief met dezelfde voedzame basis.

Meer inspiratie