Aardbeienparfait met light-ricotta

Aardbeienparfait met light-ricotta

Zomerseizoen is gelijk aan aardbeienseizoen! Aardbeien bevatten ondermeer ellaginezuur en (pro)anthocyaniden. Zij lijken interessant in kankerpreventie en bij kanker, omwille van antioxiderende en tumorremmende eigenschappen.​
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 600 g aardbeien
  • 250 g light ricottakaas
  • 125 g light verse kaas, op kamertemperatuur
  • 1 el water
  • Bloemsuiker naar smaak
  • Vanille-extract (optioneel, of poeder) naar smaak
  • 4 el crunchy of cruësli
  • 2 eetlepels fijngehakte (ooptioneel: geroosterde) amandelen

Voorbereiding

Was de aardbeien en snijd ze in schijfjes. Mix de helft van de aardbeien in een keukenrobot (of plet ze met een vork) en houd apart.
Meng met een klopper de ricotta, de verse kaas, en het water. Breng op smaak met vanille en bloemsuiker.
Schik in 4 glazen eerst de crunchy of cruesli. Vervolgens afwisselend een laag aardbeipuree, een laag ricottamengsel en een laag aardbeisneetjes tot ze op zijn. Eindig met aardbeipuree.
Laat 2 uur afkoelen in de koelkast en bestrooi met gehakte amandelen.

Meer inspiratie