Aardbeienbavarois

Aardbeienbavarois

Een luchtig, fruitig en feestelijk dessert, perfect voor de zomer. Deze bavarois combineert de zoetheid van aardbeien met de frisheid van magere plattekaas, voor een zachte en aangename textuur.
Aardbeienbavarois
DIT DESSERT MOET 4 UUR IN DE KOELKAST OPSTIJVEN
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 350 g aardbeien
  • 125 g magere plattekaas
  • 50 ml magere of halfvolle melk
  • 2 eetlepels griessuiker
  • 2 blaadjes gelatine
  • Enkele verse muntblaadjes

Voorbereiding

Aardbeien voorbereiden : Verwijder de kroontjes, spoel de aardbeien en mix ze tot een gladde puree.
Gelatine weken : Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in koud water.
Melk verwarmen : Breng de melk aan de kook en haal van het vuur. Voeg de aardbeienpuree, suiker, uitgeknepen gelatine en plattekaas toe.
Mengen : Klop alles goed door tot een glad mengsel. Giet het mengsel in 4 glaasjes of ramequins.
Koelen : Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Afwerken : Werk af met een vers muntblaadje net voor het serveren.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook onze tiramisu met aardbeien – een lichte, alcoholvrije versie van het klassieke Italiaanse dessert.

Meer inspiratie