Wok met sojascheuten en rijst

Wok met sojascheuten en rijst

Dit basisrecept kan je op verschillende manieren variëren. Gebruik vlees, vis of vleesvervanger. En voeg seizoensgroenten toe. Ideaal om overschotjes van groenten in te verwerken…
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 300 g kippewit en 300 g scampi’s (of 600 g quorn, tofu of seitan voor een vegetarische versie)
  • 250 g sojascheuten
  • 6 sjalotjes
  • 2 el arachide- of sojaolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el (balsamico)azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 50 ml ontvette kippenbouillon
  • (verse) koriander, kerrie, peper, zout

Voorbereiding

Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze fijn. Maak de scampi’s schoon en pel ze. Snijd de kip of vleesvervanger in dunne reepjes. Snipper de koriander fijn.
Warm de olie in een pan of wok, voeg de stukjes knoflook, de scampi’s en het vlees of de vleesvervanger toe en roerbak gedurende een paar minuten. Doe er de overige ingrediënten, behalve de koriander, bij.
Roerbak nog een minuut op hoog vuur en meng dan ook de koriander erdoor. Serveer meteen, met (bij voorkeur volle) rijst.

Meer inspiratie