Pistousoep

Pistousoep

Pistousoep
20MIN. + 50MIN. KOOKTIJD
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 125 sperziebonen
  • 125 g wit van prei
  • 125 g wortels
  • 125 g witte rapen
  • 125 g knolselderij
  • 2 tomaten (ou 1 el tomatenconcentraat)
  • 2 teentjes koflook
  • 50 g spaghetti
  • Enkel blaadjes basilicum
  • 5 el olijfolie
  • 50 g parmezaan

Voorbereiding

Breng 2 liter water aan de kook. Was de groenten, snijd ze in kleine blokjes en voeg ze toe aan het kokend water. Laat koken met deksel, gedurende 40 minuten.
Als de soep klaar is, de spaghetti in kleine stukjes breken en toevoegen. Opnieuw 10 minuten laten doorkoken.
VOOR DE PISTOUSAUS: De lookteentjes en de basilicum met een vijzel fijnpersen. De gemalen parmezaan toevoegen, vervolgens ook heel voorzichtig de olie, zoals bij mayonaise. De soep ongemixt opdienen. De pistousaus afzonderlijk serveren.

Meer inspiratie