Pastasalade met roquefort-saus

Pastasalade met roquefort-saus

Pastasalade met roquefort-saus
15 MINUTEN
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 200 g gemengde pasta
  • 120 g rode paprika
  • 100 g sojascheuten
  • 1 sjalot
  • 100 g roquefort
  • 160 ml volle yoghurt
  • 40 ml room
  • 1 tl worcestersaus
  • Peper en zout
  • 160 g emmentaler

Voorbereiding

Kook de pasta beetgaar in kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking en schrik ze vervolgens onder koud water. Laat hem uitlekken en afkoelen.
Was de paprika, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snij hem in blokjes. Spoel de sojascheuten onder koud water en laat hem uitlekken. Snipper de sjalot fijn.
Maak de saus door de sjalot, de roquefort, de yoghurt en de room in een keukenmachine of met een staafmixer te pureren tot een glad mengsel. Breng de saus op smaak met de worcestersaus, het zout en de peper.
Snij de emmentaler in blokjes.
Meng de paprikablokjes (hou enkele blokjes voor de garnering), sojascheuten, emmentaler en de pasta. Giet de dressing over het mengsel.
Serveer de salade warm of koud. Strooi enkele paprikablokjes over de pastasalade.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 501 kcal – Eiwitten: 26.4g

Variatie :

Gebruik peultjes in plaats van sojascheuten en gruyère in plaats van emmentaler.
Vervang de roquefort door een andere schimmelkaas.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie