Milkshake Banoffee

Milkshake Banoffee

Milkshake Banoffee
5 MINUTEN
Milkshake
Milkshake
Vegetarisch
Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 rijpe bananen
  • 600 ml volle melk
  • 80 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
  • 4 bolletjes karamelijs
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 2 eetlepels citroensap

Voorbereiding

Doe de banaan samen met de volle melk, de slagroom, het karamelijs, de suiker en het citroensap in een mengkom en mix met een staafmixer tot de milkshake glad is.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 377 kcal – Eiwitten: 8.6g per portie

Variatie

Klassieke bananenshake: vervang het karamelijs door vanilleroomijs.
Ahorn bananenshake: gebruik ijs met ahornsiroop en voeg nog extra ahornsiroop toe.

Bewaartips

Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie