Komkommersoep

Komkommersoep

Komkommersoep
20 minuten
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 700 g komkommers
  • 500 ml water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 eetlepels olijfolie (60 ml)
  • 240 ml room (35 % vet)
  • 200 g volle yoghurt
  • Peper
  • Zout
  • 300 g gepelde garnalen
  • Enkele muntblaadjes

Voorbereiding

Was de komkommer en snij in blokjes.
Breng het water met het bouillonblokje en de olijfolie aan de kook en voeg er de stukjes komkommer bij. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Mix alles, voeg de room toe, laat even opkoken, voeg de yoghurt erbij. Breng op smaak met peper en zout en voeg de garnaaltjes (hou enkele garnalen over voor de garnering) toe.
Laat de soep eventueel in de koelkast afkoelen. Dien de soep warm of koud op en versier met enkele muntblaadjes, garnalen en schijfjes komkommer.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 464 kcal – Eiwitten: 21.7g

Variatie :

Vervang de garnalen door reepjes gerookte zalm. De muntblaadjes kunnen vervangen worden door verse dille.

Bewaartips :

Bewaar ze maximaal 3 dagen goed afgedicht in de koelkast (temperatuur lager dan 7 °C). Klop de soepen voor het opdienen nog eens goed op.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie