Zalmwrap met verse spinazie en appel

Zalmwrap met verse spinazie en appel

Spinazie, net als andere donkergroene bladgroenten, bevat verschillende soorten carotenoïden. Dankzij hun antioxidant-activiteit helpen die mogelijk beschermen tegen kankers van mond-, keel- en strottenhoofd. Ook voor borst-, huid-, maag- en longkanker zijn er aanwijzingen, weliswaar alleen nog maar in laboratoriumonderzoek.
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 8 tortilla’s
  • 8 el roomkaas (light)
  • 2 appels
  • 100 g jonge, verse spinazieblaadjes
  • 8 plakken gerookte zalm
  • Sap van 2 limoenen
  • Peper

Voorbereiding

Was de appels, schil ze en snijd in kleine blokjes. Spoel de spinazieblaadjes en laat goed uitlekken.
Bestrijk elke wrap met een eetlepel roomkaas. Verdeel er spinazie, een sneetje gerookte zalm en stukjes appel over.
Besprenkel met wat citroensap en kruid met peper naar smaak.
Rol de wraps stevig op. Serveer ze in hun geheel als maaltijd, of snijd ze in stukjes voor een hapje of lichte snack.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Serveertips:

  • Als lunchpakket
  • Als maaltijd, met een slaatje erbij
  • Als aperitiefhapje, versneden in schijven

Zin in een ander gerecht met zalm? Probeer dan zeker onze zalm-ei terrine, rijk aan eiwitten en licht verteerbaar.

Meer inspiratie