Zalm-ei terrine

Zalm-ei terrine

Visgerecht
Visgerecht
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 ml (zelfgemaakte) drinkvoedinng neutrale smaak
  • 300 g verse zalm
  • 2 eieren
  • 1 el kerriepoeder
  • Bieslook
  • Dragon
  • Peper & zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Ontvel de zalm en snijd ze in grove stukken.
Pureer in een blender en voeg eieren, kruiden, specerijen en drinkvoeding toe. Mix en schep mengsel in een vorm (bv. cake- of broodvorm).
Zet de vorm in een bain-marie in voorverwarmde oven (180 °C) gedurende 25 minuten. Laat de terrine voor het serveren afkoelen in de koelkast.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)

Energie: 366 kcal – Eiwitten: 78.5 g (voedingswaarde per portie)

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Meer inspiratie