Zalm-ei terrine

Zalm-ei terrine

Deze smakelijke zalmterrine is rijk aan eiwitten en gemakkelijk verteerbaar. Ze wordt koud geserveerd, wat ideaal is op warme dagen of bij vermoeidheid. Dankzij de zachte textuur en verfijnde smaak is dit gerecht bijzonder geschikt voor mensen die een kankerbehandeling ondergaan.
Visgerecht
Visgerecht
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 ml (zelfgemaakte) drinkvoedinng neutrale smaak
  • 300 g verse zalm
  • 2 eieren
  • 1 el kerriepoeder
  • Bieslook
  • Dragon
  • Peper & zout

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereid de zalm: verwijder de huid en snijd de zalm in grove stukken.
Mix de ingrediënten: pureer de zalm in een blender. Voeg de eieren, fijngesneden kruiden, kerriepoeder, peper, zout en het voedingssupplement toe. Mix tot een glad en homogeen mengsel.
Giet in een bakvorm: gebruik een cake- of broodvorm.
Bak au bain-marie: plaats de vorm in een grotere ovenschaal met heet water en bak gedurende 25 minuten.
Laat afkoelen: laat de terrine volledig afkoelen en zet daarna in de koelkast voor het serveren.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Energie: 366 kcal – Eiwitten: 78.5 g (voedingswaarde per portie)

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Probeer ook eens het eenpansgerecht met asperges en zalm, een andere voedzame en smaakvolle optie.

Meer inspiratie