Wok met sojascheuten en rijst

Wok met sojascheuten en rijst

Deze wok met sojascheuten en rijst is een ideale basis voor een gezonde en evenwichtige maaltijd. Je kunt het gerecht makkelijk aanpassen aan je smaak of de ingrediënten die je nog in huis hebt. Voeg kip, scampi’s of vegetarische alternatieven toe voor een gevarieerde en voedzame maaltijd.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 300 g kippewit en 300 g scampi’s (of 600 g quorn, tofu of seitan voor een vegetarische versie)
  • 250 g sojascheuten
  • 6 sjalotjes
  • 2 el arachide- of sojaolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el (balsamico)azijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 50 ml ontvette kippenbouillon
  • (verse) koriander, kerrie, peper, zout

Voorbereiding

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Maak de scampi’s schoon en snijd de kip (of het vegetarisch alternatief) in dunne reepjes. Hak de koriander grof.
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, scampi’s en kip (of vervanger) toe en bak enkele minuten tot ze goudbruin zijn.
Voeg de sjalotten, sojascheuten, ui, sojasaus, balsamicoazijn, bouillon, kerriepoeder, zout en peper toe. Roerbak alles op hoog vuur gedurende 1 à 2 minuten.
Voeg vlak voor het serveren de verse koriander toe. Serveer warm met volkorenrijst voor een complete maaltijd.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook ons wokgerecht met groentewok met koriander, een fris vegetarisch alternatief boordevol plantaardige eiwitten.

Meer inspiratie