Vistartaar

Vistartaar

Deze klassieke vistartaar is een gezond en smaakvol alternatief voor rundstartaar. Omdat de vis rauw wordt bereid, blijven de voedingsstoffen optimaal behouden. Dit gerecht is bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of smaakveranderingen.
Voorgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 400 g tonijnfilet
  • 1 sjalot
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 el mayonaise
  • Olijfolie
  • Ketchup
  • Worcestersaus
  • Peper en een snuifje zout
  • 1/3 komkommer
  • 5 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels lichte room
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • Peper, zout

Voorbereiding

Bereid de vis: hak de tonijnfilet fijn met een scherp mes.
Meng de ingrediënten: voeg sjalot, peterselie, kappertjes, mayonaise, een scheutje olijfolie, een beetje ketchup en enkele druppels Worcestersaus toe. Kruid met peper en zout.
Maak de saus: mix de komkommer met Griekse yoghurt, room en knoflook tot een gladde saus. Breng op smaak.
Serveer: schik de tartaar op een bord, lepel er wat saus over en werk af met versgemalen peper. Lekker met geroosterd brood.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Probeer ook eens de vistartaar met verse spinazie, een frisse en groene variant die perfect past bij een aangepast dieet.

Meer inspiratie