Viskerrie

Viskerrie

Deze zachte viscurry is een kleurrijk, smaakvol en evenwichtig gerecht. De combinatie van vis, groenten en fruit zorgt voor een milde, lichtzoete smaak die goed past bij de voedingsbehoeften van mensen met kanker.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • ± 600 g stevige visfilets (in blokjes) en/of scampi’s (gepeld)
  • 2 bananen, in plakjes
  • 250 g doperwtjes, gegaard
  • 250 g worteltjes, in plakjes en gegaard
  • 1 kleine appel, in stukjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel plantaardige olie of margarine
  • 1 tot 2 theelepels kerrie (curry)
  • paprika (poeder)
  • peper (uit molen)
  • fijngesneden peterselie
  • een snuifje zout

Voorbereiding

Meng het kerriepoeder met wat paprikapoeder en wrijf de visblokjes of scampi’s ermee in.
Verhit de olie of margarine in een grote pan. Fruit de ui tot hij glazig is, voeg dan de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de vis toe en bak al roerend ongeveer 3 minuten.
Voeg de wortels, erwtjes, banaan en appel toe. Meng voorzichtig zodat de stukjes niet breken.
Laat het geheel 3 tot 5 minuten zachtjes sudderen, tot alles goed warm is maar het fruit nog zijn textuur behoudt.
Breng op smaak met peper, een snufje zout en gehakte peterselie. Serveer warm met rijst of couscous.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een zacht en voedzaam gerecht ? Probeer dan zeker onze thaise curry met kip en aubergines, een smaakvolle en licht verteerbare maaltijd.

Meer inspiratie