Eenpansgerecht met asperges en zalm

Eenpansgerecht met asperges en zalm

Lentetijd is aspergetijd! Consumeer dan de heerlijke Belgische asperges. Met seizoensproducten ben je zeker van de hoogste aanbreng aan gezonde stoffen. Tip: zie je op tegen het schillen? Opteer dan voor de groene variant, snijd het onderste stukje eraf en ze zijn klaar voor gebruik.
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 800g krielaardappeltjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 bussels asperges
  • 1 bakje kerstomaten
  • 1 el balsamico azijn
  • 4 zalmfilets
  • Paar blaadjes basilicum (gedroogde basilicum kan ook)
  • Peper en een beetje zout

Voorbereiding

Schil de asperges, was ze en halveer ze. Schrob de krielaardappeltjes schoon. Halveer ze als ze te groot zijn.
Verwarm de oven op 200°.
Meng in een ovenschotel de aardappelen met de helft van de olijfolie en peper en een beetje zout. Gaar ze ongeveer 20 minuten in de oven, tot ze beginnen bruin te worden.
Voeg de asperges toe, meng, en gaar nog 15 minuten.
Voeg dan de gewassen kerstomaatjes en de balsamico azijn toe en leg de zalmfilets ertussen. Voeg de resterende olijfolie toe. Plaats nog 10 tot 15 minuten in de oven, tot de zalm gaar is.
Bestrooi met de basilicum en serveer. Gedroogde basilicum meng je er best door, zodat die wat kookvocht kan opnemen.

Meer inspiratie