Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Een frisse en fruitige variant van de klassieke Italiaanse tiramisu. Deze versie zonder alcohol, met verse aardbeien en sinaasappelsap, is ideaal voor mensen met kanker die op zoek zijn naar een licht, smakelijk en voedzaam dessert.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 koffielepels suiker
  • 250 g mascarpone
  • 100 g boudoir- koekjes
  • 2 sinaasappelen, geperst
  • 250 g aardbeien, in de lengte in tweeën gesneden

Voorbereiding

Splits de eieren en klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtige, bleke massa. Voeg de mascarpone toe en meng tot een gladde crème.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig onder het mascarponemengsel. Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.
Pers de sinaasappels uit en giet het sap in een diep bord. Dompel de lange vingers kort in het sap (niet te lang, zodat ze niet te zacht worden) en leg ze op de bodem van een serveerschaal.
Bedek met een laag mascarponecrème en vervolgens met een laag aardbeien. Herhaal de lagen: lange vingers, crème, aardbeien. Eindig met een mooie laag aardbeien bovenop.
Dek af en laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast, bij voorkeur een hele nacht, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Recept van Carlo de Pascale

Probeer ook ons recept voor aardbeienbavarois, een zacht en fruitig dessert dat perfect past binnen een aangepast voedingspatroon.

Meer inspiratie