Tiramisu met aardbeien

Tiramisu met aardbeien

Dit recept vormt een prima alternatief uit Venetië voor de ‘klassieke’ tiramisu: zonder alcohol en mét fruit!
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 4 koffielepels suiker
  • 250 g mascarpone
  • 100 g boudoir- koekjes
  • 2 sinaasappelen, geperst
  • 250 g aardbeien, in de lengte in tweeën gesneden

Voorbereiding

Scheid het wit en het geel van de eieren in twee verschillende kommen.
Klop het eigeel met de suiker tot schuim, voeg de mascarpone toe en meng zacht tot een gladde crème.
Klop de eiwitten stevig op en meng ze voorzichtig onder de mascarpone.
Haal de koekjes snel door het sinaasappelsap en leg ze op de bodem van de cakevorm.
Bedek met een fijne laag kaas, vervolgens een laag koekjes en tot slot een laag aardbeien. Herhaal en werk af met de aardbeien. Laat minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
Recept van Carlo de Pascale

Meer inspiratie