Vistartaar met verse spinazie

Vistartaar met verse spinazie

Een gezond en lekker alternatief voor onze klassieke tartaar met rood vlees. De inname daarvan beperk je immers beter, omdat het het risico op dikkedarmkanker kan verhogen.
Vistartaar met verse spinazie
15 min
Visgerecht
Visgerecht
Voorgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 400 g dagverse schelvis- of kabeljauwfilets
  • 1 eigeel
  • 2 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 el gehakte bieslook
  • 1 el roze peper
  • 1 kl mosterd
  • Enkele takjes dille
  • Enkele druppels tabasco
  • Peper, een beetje zout
  • GARNITUUR: 4 el vinaigrette (2 el olie + sap van 2 citroenen) = een 40-tal jonge en verse spinaziebladeren (alternatieven: rucola, veldsla,...)

Voorbereiding

Draai de gevilde en gefileerde filets door de vleesmolen (grove rooster).
Meng het eigeel en de mosterd onder elkaar. Op smaak brengen met zout en peper. Azijn en olie toevoegen en goed mengen.
Overgiet de vis met de dressing en voeg al mengend een eetlepel gehakte bieslook en dille toe, evenals de roze peper en de tabasco.
Verdeel de tartaar in vuurvaste schoteltjes. Druk goed aan en zet op een koele plaats.
Maak vervolgens de spinazie schoon; zorgvuldig spoelen en voor het drogen goed uitspreiden.
Garneer de borden met spinaziebladeren en overgiet met vinaigrette. Haal de tartaartjes in het midden van de borden uit hun vorm en dien koel op.

Meer inspiratie