Een gezond en lekker alternatief voor de klassieke tartaar met rood vlees. De rauwe bereiding zorgt er bovendien voor dat alle voedingsstoffen bewaard blijven.
Voorgerecht
Gezond recept
Winter
Ingrediënten
- 400 g tonijnfilet
- 1 sjalot
- 2 el gehakte peterselie
- 2 el kappertjes
- 2 el mayonaise
- Olijfolie
- Ketchup
- Worcestersaus
- Peper en een snuifje zout
- VOOR DE DRESSING : 1/3 komkommer, 5 el Griekse yoghurt, 2 el magere room, 1 teentje knoflook geperst, peper en een snuifje zout
Voorbereiding
Hak de tonijn fijn. Meng hierdoor alle andere ingrediënten voor de tartaar.
Mix de komkommer met yoghurt, room en look tot een homogene massa
Kruid met peper en een weinig zout. Garneer de tartaar met de dressing en wat gemalen peper en serveer met (geroosterd) brood.