Deze pastasalade kan je koud, warm of lauw eten. Een origineel recept om te werken met verse spinazie. Doordat de groenten rauw blijven, behouden ze maximaal hun gezonde stoffen.
15MIN. + 12MIN. KOOKTIJD
Visgerecht
Gezond recept
Herfst
Lente
Zomer
Ingrediënten
- 300 g tagliatelli
- 300 g gekookte en gepelde garnalen
- 200 g spinazie
- 3 tomaten
- 3 el + 1 kl olijfolie
- 2 el azijn
- 1 el magere room
- 1 puntje look
- 1 mespuntje zout
- Peper
Voorbereiding
Kook de pasta gedurende 5 à 8 min. in kokend water, laat hem uitlekken en besprenkel hem meteen met de koffielepel olijfolie om te vermijden dat hij aan elkaar gaat plakken.
Was de spinazie, verwijder de steeltjes en de hoofnerven, droog ze vervolgens goed af en scheur ze in kleine stukken. Neem een grote slakom en meng de pasta met de spinazie en de garnalen.
Sausbereiding: met de garde azijn en zout kloppen, terwijl u de olie er druppelsgewijs aan toevoegt. Pel het lookteentje, pers het en voeg het bij de saus. Dompel de tomaten even onder in kokend water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen. Snijd ze in kleine blokjes (haal de pitten eruit) en voeg ze toe aan de saus.
Breng de saus op smaak met peper en klop de room erdoor. De saus over de salade gieten en goed mengen.