Indische soep met linzen

Indische soep met linzen

In Indië heet deze peulvruchtensoep ‘dal’. Peulvruchten zijn voedzaam, ze verdienen het hele jaar door geregeld een plaatsje op ons menu. Voor dal zijn er talrijke recepten. Deze met kokosmelk (of citroen) en (verse) spinazie is perfect op een frisse lentedag. Geserveerd met brood is het een evenwichtige vegetarische maaltijd.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 300 g linzen
  • 825 ml water
  • Een beetje zout
  • ½ kl gemalen kurkumapoeder
  • 500 gram spinazie (vers of diepvries)
  • 2 el olie of 100 % plantaardige margarine
  • 1 kl (naar smaak) garam masala (Indische kruidenmix te vinden in de supermarkt of biowinkel)
  • Chilipoeder (naar smaak)
  • OPTIE 1 : 1 ui, 1 kl komijnpoeder, 1 kl mosterdzaad, 125 ml kokosmelk
  • OPTIE 2 : 4 lookteentjes, 1 el gember vers geraspt of poeder, 1 el citroensap

Voorbereiding

Hak de ui (of knoflook) fijn. Warm de vetstof in een pan en roerbak op zacht vuur de ui (of knoflook), komijn en mosterdzaad (of gember) tot de ui glazig is (of de knoflook wat gaar, let op dat de look niet bruin wordt).
Voeg toe aan de soep. Roer er de garam masala en de kokosmelk (of citroensap) door, laat even terug opwarmen en serveer met brood.
Indisch naan brood of papadum (supermarkt) is hier het lekkerst bij.

Meer inspiratie