Deze maaltijsoep is een nationaal gerecht in Marokko, en vooral populair tijdens de ramadan. Logisch ook: door de vele ingrediënten zit de soep bomvol vitamines, eiwitten en calorieën.
30 minuten
Soep
Vegetarisch
Veranderde smaak
Voorgerecht
Tijdens een kanker
Winter
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 1/2 ui
- 1 tl olijfolie
- 1 stengel bleekselderij
- snuifje gember
- 1 tl ras el hanout
- 1 tl harissa
- 250 g tomaten passata
- 150 ml water
- 65 g kikkerwten uit blik
- 200 g linzen uit blik
- 5 g peterselie
Voorbereiding
Hak de knoflook en de ui fijn. Snijd de bleekselderij in plakjes. Fruit de ui in olijfolie en voeg de knoflook en gember toe als de ui glazig is.
Voeg na 2 minuten de bleekslederij toe en laat even bakken.
Vervolgens voeg je de ras el hanout en harissa toe en laat 1 minuut bakken. Daarna mag de passata met het water in de kom.
Voeg het water stapsgewijs toe. Op die manier kan je makkelijker de gewenste dikte van de soep bepalen.
Als laatste worden de kikkererwten en linzen toegevoegd. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de soep. Laat de soep 10 minuten inkoken.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)