![Desserten en snacks](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_dessert-et-en-cas.png)
Desserten en snacks
![Ijs](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_glace.png)
Ijs
![Vegetarisch](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_vegetarien.png)
Vegetarisch
![Voedingssupplement](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_plat-principal.png)
Voedingssupplement
![Tijdens een kanker](https://kanker.be/wp-content/uploads/2023/11/FCC_icones_recettes_pendant-le-cancer.png)
Tijdens een kanker
![Zomer](https://kanker.be/wp-content/uploads/2024/01/FCC_icones_recettes_ete.png)
Zomer
Ingrediënten
- 200 ml energierijke drinkvoeding op sapbasis
- Ijsvormpjes met stokjes
Voorbereiding
Verdeel de drinkvoeding over de ijsvormpjes.
Steek er een stokje in en vries de drinkvoeding in. Voor een luchtiger effect kan je een ijsmachine gebruiken.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is
mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt
voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid,
smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 150 kcal – Eiwitten: 3.9 g (voedingswaarde per
portie)
Bewaartips :
Bewaar zelfgemaakt ijs best niet langer dan 2 weken in de
diepvries (lager dan -18 °C). Hard ijs plaats je best een half uur
voor het serveren in de koelkast. Dan is het ijs schepklaar.
Dit is een recept van Benedicte Defever,
voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de
klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.