Waterijs

Waterijs

Desserten en snacks
Desserten en snacks
Ijs
Ijs
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 200 ml energierijke drinkvoeding op sapbasis
  • Ijsvormpjes met stokjes

Voorbereiding

Verdeel de drinkvoeding over de ijsvormpjes.
Steek er een stokje in en vries de drinkvoeding in. Voor een luchtiger effect kan je een ijsmachine gebruiken.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 150 kcal – Eiwitten: 3.9 g (voedingswaarde per portie)

Bewaartips :

Bewaar zelfgemaakt ijs best niet langer dan 2 weken in de diepvries (lager dan -18 °C). Hard ijs plaats je best een half uur voor het serveren in de koelkast. Dan is het ijs schepklaar.
Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Meer inspiratie