Schuimtaartje van perziken

Schuimtaartje van perziken

Dit zomerse dessert combineert de zachte smaak van perziken met de luchtigheid van meringue. Het is eenvoudig te bereiden en bijzonder geschikt voor mensen met kanker, vooral bij vermoeidheid of verminderde eetlust.
Schuimtaartje van perziken
10 MIN. + 5 MIN. KOOKTIJD
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 perziken
  • 2 eiwitten
  • 50 g poedersuiker
  • Frambozencoulis
  • Enkele verse frambozen (voor de afwerking)

Voorbereiding

Dompel de perziken enkele seconden onder in kokend water en pel ze voorzichtig. Snijd ze doormidden en verwijder de pit. Leg de halve perziken met de holle kant naar boven in een ovenschaal.
Klop de eiwitten stijf met de bloemsuiker. Vul de holtes van de perziken met het meringuemengsel. Zet ze ongeveer 5 minuten in de oven, tot de meringue lichtjes begint te kleuren.
Giet een beetje frambozencoulis op elk bord en leg er twee halve meringueperziken op. Werk af met enkele verse frambozen voor een kleurrijke en frisse toets.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander fruitig dessert ? Probeer dan zeker deze perzik-roomshake.

Meer inspiratie