Krulsla met geroosterd geitekaasje

Krulsla met geroosterd geitekaasje

In dit recept is ondermeer de look waardevol in kankerpreventie. De hoogste concentratie aan gezonde stoffen erin, verkrijg je door verse knoflook eerst te pletten met het lemmet van een keukenmes, 10 minuten te laten rusten en pas dan te verwerken.
Krulsla met geroosterd geitekaasje
10MIN. + 5MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 1 krulsla
  • 2 tomaten
  • 2 geitekaasjes
  • 8 okkernoten
  • 8 croûtons
  • 3 el olijfolie
  • 1 el azijn
  • 1 knoflookteentje
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

Sla wassen en droogzwieren. Meng azijn, olie, peper en wat zout. Voeg het geplette lookteentje eraan toe. Giet dit over de salade en meng goed.
Snijd nu de kaasjes in tweeën en rooster ze gedurende 5 min. in de ovengrill. Rooster of bak de croûtons en leg ze op de sla.
Schik de geroosterde kaasjes op de croûtons. Leg er noten en tomatenpartjes omheen.

Meer inspiratie