Rijstsalade met erwtjes

Rijstsalade met erwtjes

Rijstsalade met erwtjes
15 - 20 MINUTEN
Sla
Sla
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 220 g ongekookte witte rijst
  • 400 g diepgevroren erwtjes
  • 200 g gekookte ham
  • 400 g tomaat
  • 200 g volle yoghurt
  • 60 g pikante mosterd
  • 4 eetlepels azijn
  • Cayennepeper
  • Zout
  • 4 hard gekookte eieren

Voorbereiding

Kook de rijst in ongeveer 10 minuten gaar zoals aangegeven op de verpakking. Laat de rijst, indien gewenst, afkoelen.
Laat de erwtjes gedurende 5 minuten zachtjes gaar koken met deksel. Laat uitlekken en afkoelen. Snij de ham in kleine blokjes.
Bereid de saus met de volle yoghurt, de mosterd en de azijn. Breng op smaak met cayennepeper en snuifje zout.
Vermeng de rijst, de erwtjes en de blokjes gekookte ham. Voeg de saus toe.
Serveer de salade warm of koud. Garneer met tomaat en partjes hardgekookt ei.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 449 kcal – Eiwitten: 31.1g

Variatie :

Gebruik pasta in plaats van rijst. Vervang de erwtjes uit de diepvries door verse erwtjes of erwtjes uit blik (deze
hoeven niet gekookt te worden).

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie