Deze rauwkostsalade met tonijn is ideaal voor mensen met kanker. Ze combineert knapperige groenten, gezonde vetten en eiwitten, en is licht verteerbaar. Perfect voor warme dagen, en stimuleert de eetlust dankzij haar levendige kleuren en frisse smaak.
30 MINUTEN
Sla
Gezond recept
Zomer
Ingrediënten
- 2 rode paprika's
- 2 avocado's
- 1/2 citroen
- 2 tomaten
- 1 krop groene sla (kropsla, andijvie of Romeinse sla)
- Enkele blaadjes rode sla
- 1 blikje tonijn natuur
- DRESSING : 4 el olie - 2 el azijn - 1 kl mosterd - enkele blaadjes basilicum - peper - snuifje zout
Voorbereiding
Rooster de paprika’s, pel ze, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes. Schil en ontpit de avocado’s, snijd ze in blokjes en besprenkel ze meteen met citroensap om verkleuring te voorkomen. Schil de tomaten en snijd ze in schijfjes. Was de sla.
Laat de tonijn uitlekken en verkruimel met een vork.
Meng in een kom de olie, azijn, mosterd, zout en peper. Voeg fijngesneden basilicum toe.
Verdeel alle ingrediënten over borden en besprenkel vlak voor het serveren met de dressing.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Zin in een andere frisse en eiwitrijke salade? Probeer dan onze pastasalade met tonijn en ham.