Champignonsalade met verse basilicum

Champignonsalade met verse basilicum

Ingrediënten

  • 300 g kastanjechampignons in schijfjes gesneden
  • 50 g walnoten
  • 4 el olijfolie (evt helft plantaardige margarine)
  • 2 kleine sjalot versnipperd
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 kl tijm
  • ½ kl peper
  • Beetje zout
  • 30 gr verse basilicum
  • Tofunaise ( 100 gr tofu – zonnebloemolie – mosterd – citroensap- peper en een beetje zout)

Voorbereiding

Rooster de walnoten in een droge pan en zet opzij. Als ze afgekoeld zijn, hak je ze in stukjes.
Verhit de olijfolie en een beetje zout in de pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons toe, zet het vuur een flink stuk hoger en bak ze tot ze droog zijn en beginnen te kleuren. Meng hier de versnipperde knoflook, tijm en peper onder, roer kort om (zodat knoflook niet verbrandt) en blus met de sojasaus.
Tofunaise : Meng in een maatbeker de tofu (in grove stukken gesneden), peper, een beetje zout, citroensap, mosterd ,en ook een beetje olie toevoegen. Mixen, en – zoals je mayonaise maakt - beetje bij beetje verder olie toevoegen, tot gewenste smeuïgheid bereikt. Bijkruiden naar smaak.
De tofunaise mengen met de champignons en de basilicum en bijkruiden waar nodig.

Dit is een recept van chef Cathy Goyvaerts van Wonderworld, dat ze bereidde tijdens een ‘veggiedemo’ rond vegetarisch broodbeleg van EVA (Ethisch Vegetarisch Alternatief) voor de collega’s van Stichting tegen Kanker.

Meer inspiratie