Risotto met champignons

Risotto met champignons

Deze risotto met champignons is een klassieker, aangepast voor mensen met kanker. Dankzij de volkorenrijst is het gerecht rijk aan vezels en biedt het een romige textuur met een aardse smaak. Een voedzame, warme maaltijd die comfort en energie biedt, ideaal voor de herfst of winter.
Risotto met champignons
20 min + 20 min kooktijd
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 250 g champignons
  • 350 g volle rijst
  • 1 ui
  • 30 g gemalen gruyère
  • 1 el olijfolie
  • 10 g plantaardige margarine of olie
  • 1 l vetarme bouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 mespuntje saffraan
  • peper, wat zout

Voorbereiding

Pel en snipper de ui. Fruit deze in de olijfolie tot hij glazig is. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels doorschijnend worden.
Pel en snipper de ui. Fruit deze in de olijfolie tot hij glazig is. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels doorschijnend worden.
Pel en snipper de ui. Fruit deze in de olijfolie tot hij glazig is. Voeg de rijst toe en roer tot de korrels doorschijnend worden.
Voeg de champignons en de geraspte kaas toe aan de risotto net voor het serveren. Roer goed door voor een romige textuur.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een vegetarisch en vezelrijk gerecht ? Probeer dan zeker onze gegratineerde zomergroenten – een warme, smaakvolle optie boordevol groenten.

Meer inspiratie