Kalfsfricassee

Kalfsfricassee

Vleesgerecht
Vleesgerecht
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 300 g kalfsschouder
  • 200 ml (zelfgemaakte) drinkvoeding, neutrale smaak 500 ml water
  • 300 ml bouillon
  • 20 g boter of margarine
  • 4 wortelen
  • 1 ui met 4 kruidnagels geprikt 2 el bloem
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 el (olijf)olie
  • Peper en zout

Voorbereiding

Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Pel de ui en prik de kruidnagels er in. Snijd het vlees in grove stukken en braad het zachtjes met de wortelen en de ui in een pan met (olijf)olie.
Giet het water erbij en voeg het kruidentuiltje, peper en zout toe en plaats een deksel op de pan. Laat zachtjes sudderen gedurende 75 minuten.
Laat het vlees uitlekken en houd het warm. Zeef de bouillon. Smelt de boter of margarine in een pan, voeg bloem toe en maak een roux.
Voeg geleidelijk de bouillon toe en voeg er daarna de drinkvoeding neutrale smaak bij evenals peper en zout. Laat niet meer koken!
Leg wat kalfsvlees op een bord en overgiet met de saus. Serveer met rijst of gestoomde groenten.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 670 kcal – Eiwitten: 38.9 g (voedingswaarde per portie)

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.

Meer inspiratie