Rabarber aardbei crumble

Rabarber aardbei crumble

Deze crumble kan je als tussendoortje eten, maar ook als ontbijt. Op een frissere voorjaarsdag kan je hem warm eten. Heerlijk met wat yoghurt, eventueel met wat honing gemengd.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 bussel rabarber, gepeld, gesneden in 3 cm lange stukken
  • 500 g aardbeien
  • fijngeraspte zeste van 1 gewassen citroen
  • eventueel wat vanille (-extract)
  • 85g bloem
  • 50g poedersuiker of bruine suiker voor de crumble + wat poedersuiker extra voor het fruit
  • 50g olie of plantaardige margarine
  • 50 g havervlokken of bijvoorbeeld fijngehakte amandelen, pijnboompitten,…

Voorbereiding

Was en ontkroon de aardbeien, snijd ze in stukjes. Schil indien nodig de rabarber en snijd in stukjes.
Doe de rabarber, aardbeien, citroenzeste, poedersuiker en eventueel vanille in een steelpan. Laat 10 minuten zachtjes koken tot de rabarber zacht is.
Meng in een kom de bloem, suiker en in blokjes gesneden boter. Wrijf met de vingers tot een kruimelig deeg.
Verdeel het fruitmengsel over een ovenschaal en strooi de crumble erover.
Bak 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C, tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
Laat even afkoelen. Lekker lauw of koud.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een fruitig en licht dessert ? Probeer dan zeker onze lichte aardbeienparfait met light-ricotta, fris en romig tegelijk.

Meer inspiratie