Met deze quiche wordt vis eten heel gemakkelijk … Als je hem koud eet, ruik je de vis trouwens niet meer. Je kunt de tonijn natuurlijk ook vervangen door ham of kippenwit, of zelfs door zalm in eigen nat uit blik.
Veranderde smaak
Visgerecht
Tijdens een kanker
Herfst
Lente
Ingrediënten
- 1 quichedeeg
- 1 blik tonijn in eigen nat
- 1 wortel
- 1 courgette
- 1 venkel
- 1 el olijfolie
- 2 eieren
- 20 cl room (mag ook plantaardig zijn)
- 2 el sesamzaad
- 1 el kurkuma
- Peper
- Een snufje zout
Voorbereiding
Rasp en was de wortel. Spoel de courgette af en rasp. Spoel de venkel af en hak fijn.
Verhit de olie in een pan en laat alle groenten zachtjes garen. Doe ze bij de goed uitgelekte tonijn zodra ze zacht zijn.
Klop de eieren los met de room en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Volg de instructies voor de bereiding van het deeg. Bestrooi met sesamzaad en kurkuma.
Strijk de groenten en de tonijn uit in een gelijke laag en overgiet met het ei. Schuif meteen in de oven en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Je kunt deze quiche warm, maar ook lauw of koud eten.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).