Waterkerstaart

Waterkerstaart

Maart en april zijn de maanden bij uitstek voor waterkers. Wist je bovendien dat waterkers op kop loopt in de lijst van de meest voedzame groenten en fruit?
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente

Ingrediënten

  • 1 kruimeldeeg
  • 2 bussels waterkers
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 1 el olie
  • Nootmuskaat

Voorbereiding

Snijd de ui fijn. Verwijder de takjes van de waterkers en snijd de bladeren fijn.
Verhit de olie in een pan, stoof de ui glazig en voeg dan de waterkers toe en gaar al roerend even mee. Haal van het vuur.
Klop de eieren en meng ze met de melk. Snijd de geitenkaas in stukken en roer die, net als de waterkers en de ui, door de eieren en de melk. Meng en breng op smaak met peper en eventueel nootmuskaat.
Gebruik dit mengsel als vulling voor de quiche. Baseer je voor de bereiding ervan op gebruiksaanwijzing op de verpakking van het deeg.

Alternatief:
Parmezaan in plaats van geitenkaas, met 200 ml (zure of gewone) room in plaats van melk. Gebruik dan geen ui, noch nootmuskaat, en verwerk de waterkers rauw.

Meer inspiratie