Vegetarische stoverij

Vegetarische stoverij

Deze makkelijk en snel te bereiden stoverij is een perfect uitgebalanceerde schotel dankzij de combinatie van peulvruchten (kikkererwten) met granen (bijvoorbeeld couscous). De variatie aan kleuren van de ingrediënten staat bovendien garant voor een waaier aan anti-oxidanten, de beroemdheden onder de anti-kankeringrediënten en een ware gezondheidsboost. Ideaal na de feestdagen! De genieters onder ons maken deze stoverij klaar in de tajinepot, wat de smaken optimaliseert en meteen een feestelijke toets geeft!
Vegetarische stoverij
35 min
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 600 g kikkererwten (uit blik), gespoeld met water en uitgelekt
  • 400 g tomaten
  • 1 gele en 1 oranje paprika, fijngehakt
  • 1 grote ui, in fijne stukjes
  • 3 knoflookteentjes, geperst
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 Spaanse peper, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt
  • 3 el (verse) peterselie

Voorbereiding

Bak de ui glazig in de olie, voeg de knoflook toe en bak nog even verder. Voeg de paprika’s en het pepertje toe en bak tot de paprika’s gaar zijn. Roer af en toe. Voeg de tomaten en de bouillon toe en laat +-15 minuten sudderen. Voeg in de laatste 5 minuten de kikkererwten toe. Bestrooi met peterselie en serveer met rijst, couscous, gierst, bulgur of andere granen.

Meer inspiratie