Pollak met oesterzwammen

Pollak met oesterzwammen

Pollak met oesterzwammen is een eenvoudig, evenwichtig en smaakvol gerecht. De magere vis wordt gecombineerd met oesterzwammen, die rijk zijn aan bèta-glucanen – stoffen die het immuunsysteem kunnen ondersteunen. Dit gerecht is speciaal ontwikkeld voor mensen met kanker en is gemakkelijk te bereiden, ook tijdens een behandeling.
Pollak met oesterzwammen
10MIN. + 8MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 moten pollak
  • 600 g oesterzwammen
  • 1 citroen
  • 60 g olie of plantaardige margarine
  • Verse koriander
  • Peterselie
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

Reinig de oesterzwammen met een vochtige doek of keukenpapier. Droog ze goed af en snijd ze in grove repen.
Besprenkel de moten koolvis met citroensap. Kruid licht met zout en peper.
Verhit de helft van de vetstof in een grote pan. Bak de moten koolvis ongeveer 8 minuten, draai ze regelmatig om voor een gelijkmatige garing.
Verhit de rest van de vetstof in een andere pan. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze zachtjes gedurende 5 minuten. Kruid licht met zout en peper.
Schik de oesterzwammen rond de vis op warme borden. Voeg het resterende citroensap toe aan het bakvocht van de champignons en laat 1 minuut inkoken op hoog vuur. Giet deze saus over de champignons en werk af met fijngehakte koriander en peterselie.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in een ander gerecht met champignons ? Ontdek dan ook onze pasta met oesterzwammen – een vegetarisch en troostrijk alternatief.

Meer inspiratie