Pollak met oesterzwammen

Pollak met oesterzwammen

Chinese paddenstoelen, en de betaglucanen die ze bevatten, worden momenteel bestudeerd voor hun veelbelovende weerstandsbevorderende eigenschappen . Van de paddenstoelen van bij ons, zijn vooral oesterzwammen rijk aan betaglucanen.
Pollak met oesterzwammen
10MIN. + 8MIN. KOOKTIJD
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 moten pollak
  • 600 g oesterzwammen
  • 1 citroen
  • 60 g olie of plantaardige margarine
  • Verse koriander
  • Peterselie
  • Peper, snuifje zout

Voorbereiding

Maak de champignons schoon en droog ze met keukenpapier. Snijd ze nadien in grote schijven.
Besprenkel de vis met een beetje citroen en kruid met zout en peper. Bruin de vis in ongeveer 8 minuten, in de helft van de vetstof.
Fruit de oesterzwammen in de rest van de vetstof bruin, in een andere pan. Kruid met peper en wat zout.
Schik de oesterzwammen rond de vis op de warme borden en pers de rest van de citroen uit in het braadvocht van de zwammen.
Laat gedurende één minuut inkoken op een hevig vuur. Overgiet de champignons met de saus en voeg er de grofgesneden koriander en peterselie aan toe.
Dien op met gestoomde aardappeltjes.

Meer inspiratie