Pittige yoghurtmarinade

Pittige yoghurtmarinade

De pittige yoghurtmarinade is een eenvoudige en doeltreffende bereiding om vlees, vis of groenten malser te maken en op smaak te brengen. Barbecueën veroorzaakt echter vaak de vorming van kankerverwekkende stoffen. Gelukkig kun je dit beperken door rood vlees, gevogelte of vis vooraf een halfuur te marineren.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Vegetarisch
Vegetarisch
Visgerecht
Visgerecht
Vleesgerecht
Vleesgerecht
Voorgerecht
Voorgerecht
Gezond recept
Gezond recept
Lente
Lente
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 250 g magere yoghurt
  • 1 ½ el vers citroensap
  • 1/5 kl cayennepeper
  • 1 ½ kl fijngehakte knoflook
  • 1 ½ kl koriander
  • ¾ kl kurkuma
  • 1 ½ kl geraspte verse gember (of ¾ kl gemberpoeder)
  • Peper en een beetje zout naar smaak

Voorbereiding

Doe de yoghurt, het citroensap, de kruiden en specerijen in een kom. Meng goed met een lepel of mix op lage snelheid tot een gladde marinade.
Bestrijk vlees, vis of groenten royaal met de marinade. Dek af en laat minstens één uur rusten in de koelkast.
Grill, bak of rooster de gemarineerde ingrediënten. De marinade vormt een smaakvolle korst en beschermt tegen directe hitte.
Gebruik nooit opnieuw een marinade die in contact is geweest met rauwe producten. Wil je ze als saus gebruiken? Maak dan een aparte portie.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Om voedselvergiftiging te vermijden, serveert u de marinade niet als saus en bewaart u hem niet. Wilt u de marinade toch (her)gebruiken, maak dan op voorhand een extra portie, die u apart bewaart en niet in contact laat komen met rauw vlees of rauwe vis.

Deze ideeën zijn gebaseerd op recepten van het American Institute for Cancer Research.

Meer inspiratie