







Ingrediënten
- 250 g magere yoghurt
- 1 ½ el vers citroensap
- 1/5 kl cayennepeper
- 1 ½ kl fijngehakte knoflook
- 1 ½ kl koriander
- ¾ kl kurkuma
- 1 ½ kl geraspte verse gember (of ¾ kl gemberpoeder)
- Peper en een beetje zout naar smaak
Voorbereiding
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Om voedselvergiftiging te vermijden, serveert u de marinade niet als saus en bewaart u hem niet. Wilt u de marinade toch (her)gebruiken, maak dan op voorhand een extra portie, die u apart bewaart en niet in contact laat komen met rauw vlees of rauwe vis.
Deze ideeën zijn gebaseerd op recepten van het American Institute for Cancer Research.
Hou je van lichte en kruidige bereidingen? Probeer dan ook onze kruidenmarinade, perfect voor zomerse grillgerechten.