Pindakaas-granolarepen

Pindakaas-granolarepen

Of het ontbijt nu écht de belangrijkste maaltijd van de dag is, laten we even in het midden. Wat wel telt is dat je ontbijt voedzaam is. Zoals deze reep, waarin je pindakaas combineert met andere noten en chocolade.
Pindakaas-granolarepen
40 MINUTEN
Vegetarisch
Vegetarisch
Vrucht
Vrucht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • pindakaas 70 g
  • water 70 ml
  • snuifje zout
  • granola 100 g
  • havermout 30 g
  • pinda's 40 g
  • kokosolie 2 el
  • pure chocolade 25 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe vervolgens in een kom de pindakaas en het water. Zet dit gedurende 30 seconden in de magnetron en meng goed, totdat een glad beslag verkregen wordt. Voeg een snuifje zout toe.
Neem een andere kom en voeg hier de granola en havermout aan toe en meng goed. Hak de pinda’s in kleine stukken en voeg ze toe aan de kom. Voeg de ingrediënten van deze kom bij de pindakaas en meng goed.
Smelt de kokosolie in de magnetron gedurende 30 seconden en meng dit door het mengsel. Neem een vel bakpapier en bevochtig het. Leg dit papier in een ovenschaal. Schep het deeg in de ovenschaal. Bak de repen gedurende 20 minuten in de oven.
Smelt de chocolade. Haal de repen uit de oven en snijd in 5 gelijke repen. Verdeel de chocolade over de 5 repen door strepen te trekken.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid

Dit recept is rijk aan eiwitten en calorieën. Benieuwd naar de juiste hoeveelheid per portie? Download het receptenboekje en je weet het meteen. Wil je liever meteen aan de slag met dit recept? Print het dan meteen uit!

Meer inspiratie