Ingrediënten
- 400 g perziken op siroop uit blik
- 400 ml volle melk
- 200 ml ongeklopte slagroom (40 % vet)
- 8 bolletjes vanilleroomijs
Voorbereiding
Variatie
Vervang het vanilleroomijs door perzikroomijs. Gebruik rijpe
verse perziken en rietsuikersiroop in plaats van
perziken op siroop uit blik.
Bewaartips
Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.
De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.