Pastasalade met tonijn en ham

Pastasalade met tonijn en ham

Een surf & turf-salade die het goed doet in elk seizoen. De combinatie van vis en vlees eet je warm of koud. Smaken doet hij sowieso! Net als je honger stillen trouwens, want deze salade is rijk aan calorieën en eiwitten.
Pastasalade met tonijn en ham
20 min
Sla
Sla
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 60 g pasta
  • 1 ei
  • 1 tl kristalsuiker
  • Peper en zout
  • 1 tl citroensap
  • 30 ml olijfolie
  • 1 tl verse gemengde kruiden
  • 40 g tonijn in eigen nat uit blik
  • 50 g gekookte ham
  • 30 g zoetzure augurken
  • 10 ml room (35% vet)

Voorbereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen als je de salade koud wil serveren.
Meng in een kom de eidooier, suiker, peper en citroensap. Voeg al kloppend de olijfolie toe tot je een gladde saus krijgt. Roer er de verse kruiden door.
Laat de tonijn uitlekken en verkruimel hem. Snijd de ham in fijne reepjes. Hak de augurken fijn.
Doe de pasta, tonijn, ham, augurken en room in een grote kom. Voeg de saus toe en meng voorzichtig tot alles goed gemengd is.
Serveer meteen of bewaar in de koelkast. Lekker met een sneetje volkorenbrood voor een volledige maaltijd.

OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Zin in nog een voedzame salade? Probeer dan zeker de pastasalade met ham en kaas als smakelijk alternatief.

Meer inspiratie