Pastasalade met tonijn en ham

Pastasalade met tonijn en ham

Een surf & turf-salade die het goed doet in elk seizoen. De combinatie van vis en vlees eet je warm of koud. Smaken doet hij sowieso! Net als je honger stillen trouwens, want deze salade is rijk aan calorieën en eiwitten.
Pastasalade met tonijn en ham
20 min
Sla
Sla
Veranderde smaak
Veranderde smaak
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 60 g pasta
  • 1 ei
  • 1 tl kristalsuiker
  • Peper en zout
  • 1 tl citroensap
  • 30 ml olijfolie
  • 1 tl verse gemengde kruiden
  • 40 g tonijn in eigen nat uit blik
  • 50 g gekookte ham
  • 30 g zoetzure augurken
  • 10 ml room (35% vet)

Voorbereiding

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat, indien gewenst, de pasta afkoelen.
Maak vervolgens de saus door de eidooier, suiker, peper, zout en citroensap te mengen. Voeg al roerend de olijfolie toe.
Roer de gemengde kruiden door het mengsel.
Giet de tonijn af en verdeel in stukjes. Snijd de ham in reepjes en snijd de augurken in stukjes.
Meng de pasta, tonijn, ham, augurken en de room in een kom. Schep de saus over de pasta en meng goed.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid)

Meer inspiratie