Een surf & turf-salade die het goed doet in elk seizoen. De combinatie van vis en vlees eet je warm of koud. Smaken doet hij sowieso! Net als je honger stillen trouwens, want deze salade is rijk aan calorieën en eiwitten.

20 min

Sla

Veranderde smaak

Visgerecht

Tijdens een kanker

Zomer
Ingrediënten
- 60 g pasta
- 1 ei
- 1 tl kristalsuiker
- Peper en zout
- 1 tl citroensap
- 30 ml olijfolie
- 1 tl verse gemengde kruiden
- 40 g tonijn in eigen nat uit blik
- 50 g gekookte ham
- 30 g zoetzure augurken
- 10 ml room (35% vet)
Voorbereiding
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat afkoelen als je de salade koud wil serveren.
Meng in een kom de eidooier, suiker, peper en citroensap. Voeg al kloppend de olijfolie toe tot je een gladde saus krijgt. Roer er de verse kruiden door.
Laat de tonijn uitlekken en verkruimel hem. Snijd de ham in fijne reepjes. Hak de augurken fijn.
Doe de pasta, tonijn, ham, augurken en room in een grote kom. Voeg de saus toe en meng voorzichtig tot alles goed gemengd is.
Serveer meteen of bewaar in de koelkast. Lekker met een sneetje volkorenbrood voor een volledige maaltijd.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Zin in nog een voedzame salade? Probeer dan zeker de pastasalade met ham en kaas als smakelijk alternatief.